Menu

niedziela, 2 lutego 2014

Lody bananowo-jabłkowe


No i co z tego, że zima? Czas na lody jest zawsze! Tym bardziej te zdrowe.

Postanowiłam przetestować foremki do lodów zakupione ponad rok temu. W końcu przyszedł ich czas. Tak samo jak przyszedł czas na moje pierwsze lody tej zimy.


Na lody bananowo-jabłkowe będziemy potrzebowali
(przepis na 6 foremek)
- 1 banan,
- 1 szkl. soku jabłkowego 100%
(nie dodaję cukru, bo sok jest dość słodki)

Wszystko blenderujemy i gotowe. Wlewamy do foremek i czekamy aż stężeją w zamrażarce.
Chodzenie wokół niej nie spowoduje szybszego zamrażania!
(wiem, bo już testowałam)


Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!

OUT

2 komentarze:

  1. Oryginalne i proste :) Foremki sylikonowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. plastikowe ;) miałam obawy, czy nie będą przywierały, ale ładnie wychodziły z foremek. Polecam!

      Usuń