Menu

czwartek, 6 marca 2014

Wegański sos tzatziki




Karnawał się co prawda skończył, ale taki sos nie nadaje się tylko na przyjęcia. Dobry jest jako dip do chipsów i takich tam.


Oczywiście, ja jadłam z marchewką ;)

Potrzebujemy:
- puszka białej fasoli,
- 1 ogórek zielony,
- 2 ząbki czosnku,
- sól.

Fasolę odsączamy z zalewy. Ogórka obieramy, podobnie czosnek.

Wszystkie produkty wrzucamy do blendera. Klik. Dosypujemy szczyptę soli- do smaku. Gotowe.




Proste, banalne i przepyszne!




Uwielbiam takie potrawy. Wiele nie trzeba się namęczyć, a smak zadziwia:)

Pozdrawiam!

OUT

1 komentarz:

  1. Za super bloga zgłaszam nominację do Lieber Blog Award :) Gratulacje, szczegóły tutaj: http://jazzowesmaki.blogspot.com/2014/03/liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń