Potrzebujemy:
- 1 puszka białej fasoli,
- 1 opakowanie wiórków kokosowych,
- aromat migdałowy,
- 2 łyżki cukru pudru,
- pół szklanki mleka sojowego.
Zdziwić Was może obecność fasoli. Już słyszę te "Yak, fuj, etc." Niech was to nie zmyli.
Fasola jest o tyle wdzięcznym warzywem, że stanowi bazę zarówno dla słodkich kremów jak i słonych sosów.
Do blendera wsypujemy wiórki kokosowe, odpalamy na 5 sekund. Mieszamy i znów włączamy blender. Wiórki wytrąciły trochę oleju i są bardziej kleiste.
Wtedy możemy dodać fasolę (bez zalewy, opłukaną wodą) wraz z cukrem pudrem, aromatem i mlekiem.
Pstryk i gotowe. Mielimy na gładką masę.
Mmmm... delikatne jak piórko :)
OUT
A czuć tą fasolę? Bo mi osobiście nie przeszkadza ale dla gości chciałam przygotować.
OdpowiedzUsuńA co można użyć zamiast cukru pudru?
OdpowiedzUsuń